Petnetshop.com

За Petnetshop.com

Petnetshop е един от най-разпознаваемите зоомагазини в България. Веригата разполага с 4 магазина в София. 25-годишният им опит и стремежът им да предоставят качествени продукти за домашни любимци ги позиционира сред 5-те най-добри в тяхната ниша.
За да са в крак с бизнес тенденциите, през 2014 година Petnetshop отваря онлайн магазин. Тогава започва тяхното онлайн приключение.

Предизвикателството на Petnetshop.com

Въпреки установените позиции, екипът на Petnetshop бързо осъзнава, че реалността онлайн е различна и непозната за компанията. Те имат ясна цел – да постигнат същия успех онлайн, както офлайн.
Google Ads е първият инструмент, който използват. Понеже в компанията няма квалифициран персонал за работа с платформата, резултатите са незадоволителни.
Впоследствие Petnetshop започва да търси партньор, който да поеме отговорност за рекламирането онлайн и среща Green.Click.

Решението на Green.Click

След проведената безплатна консултация от страна на Green.Click се установи посоката за работа с Petnetshop.
Поставихме фокус върху структурата на рекламния акаунт в Google. След това проучихме подходящите аудитории за всяка група продукти.
За постигане на оптимални резултати от изключително значение беше редовното проследяване и оптимизиране на кампаниите.

Нашите общи резултати

Следвайки изградения план, заедно успяхме да увеличим оборота и интереса към онлайн магазина на Petnetshop още през първия месец:
3х увеличение на оборота
45% увеличение на трафика

“Имаме онлайн магазин за домашни любимци. Бяхме се опитвали да правим реклама в Google Adwords самостоятелно, без агенция и няколко месеца похарчихме доста пари с нулев ефект върху броя на поръчките и оборота. Green Click успяха да ни убедят, че ако се структурира профила професионално, то рекламата ще има сигурен ефект и им се доверихме. Ефектът беше моментален, още на първия месец с минимални инвестиции вдигнахме оборота три пъти! Много съм доволна от услугите, които предоставя агенцията и начина им на работа. Бих ги препоръчала горещо, ако искате да рекламирате в Google.”

Доротея Алексиева, Маркетинг мениджър в Petnetshop